GÜZEL İNSAN ŞEHMUS GÜNAYDIN ; M.Uzel - Takvim Kayseri

GÜZEL İNSAN ŞEHMUS GÜNAYDIN; M.Uzel - Takvim Kayseri - Uzel Ajans A.Ş.

Güzel insan kelimesini artık kolay kolay kullanamıyoruz. Çünkü güzel insan artık toplumumuzda sayısı çok az ve nadiren sayılacak kadar azdır. İşte az sayıda olan isimlerden birisi Kayseri Valisi Şehmus Günaydın.

Sayın Valimizle geçtiğimiz günlerde bir araya geldim ve böyle bir insan görmedim. Mütevazi, hoş, görgülü, kendini beğenmişliği olmayan birisi. Günaydın makamında bir zat kendisini ziyaret gelenleri kapıda karşılıyor, çikolata ikramını kendisi yapıyor, makam masasında oturmuyor ziyarete gelenlerle birlikte oturuyor ve kapıya kadar yolcu ediyor. Kim olursa olsun tüm vatandaşlar Günaydın’ı ziyaret edebiliyor. Günaydın geldiği gün TAKVİM KAYSERİye yaptığı ilk konuşmada bu kapı devletin kapısı, halkın kapısı demişti ve dediği gibi yapıyor. Günaydın geldi Kayseri şehrine bir huzur geldi, bir güven geldi. Isparta Günaydının gidişine ağladı ama Kayseri şehri ve halkı olarak biz mutlu olduk.

Şehmus Günaydın, sabah namazından sonra çalışmaya başlıyor güzel insan. Kendisini ziyarete ve hoş geldine gelen kişilere mesai saati dışında da randevu veriyor. Akşam 17 den sonra ise ziyarete gelen kişilere randevu veriyor akşam geç saatlere kadar.. Günaydın, gördüğüm kadar ailesine çok az zaman ayırıyor..

Şehmus Günaydın, Kayseri ye geldi ve bizlerin yüzünü güldürüyor tüm insanlara, tüm makamda çalışanların yanında olduğunu gösteriyor. Günaydın, makam aracıyla kırmızı ışıkta duruyor. Günaydın, market alış verişini makam aracını kullanmayarak, korumasız bir şekilde market alış verişi yapıyor. Günaydın esnaf ziyareti yapıyor, özellikle kıraathanelerde, berberlerde, bakkal gibi esnafları ziyaret ediyor, onların sorunlarını dinliyor. Buralarda sigara içilmesini yasaklıyor..

Günaydın, okul ziyaretleri yapıyor Kayseri de okullardaki sabahçı-öğlenci olayını istemiyor tek öğretim yapılmasını istiyor. Okullar arasındaki başarılı başarısız olayını yakın zamanda kaldırılacağına işaret etti.. Bu olay çocuklar da sorun yaratacağına değindi. Hepsi başarılı olacak dedi. Eğitime önem verdiğini görmüş oluyoruz. Sağlık ta ise hastaneleri ziyaret ederek çalışmaları inceliyor ve bu ziyaretleri habersiz gitmesi biz vatandaşları memnun ediyor. Çünkü eksikleri görüyor vatandaşlara nasıl davranıldığını gözlemlemiş oluyor..

Günaydın, bu memleketin arayıp ta bulamayacağı bir kişi. Bu kişiyi büyüklerde seviyor, gençlerde seviyor, mülkü amirlerde seviyor, çocuklarda seviyor. Şehmus Günaydın, artık bu memleketin çocuğu, Günaydın a hepimiz yardımcı olmalıyız ve Sayın Valimizle bizde ne kadar gurur duysak az olur Allah onu başımızdan eksik etmesin. Allah yar ve yardımcısı olsun Güzel İnsanın her zaman bizlerde yanında olacağız..